Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει

Μετά την χθεσινή (29/9) πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής έσπασε ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί από άλλη ομάδα στο μέλλον. Ποιο είναι αυτό; Πολύ απλά το γεγονός ότι oι «κυανόλευκοι» σε διάστημα 531 ημερών, έχουν αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. 
 
Ας δούμε όλα τα παιχνίδια αναλυτικά: 
 
17/4/2011 
 
Ο Ηρακλής παίζει το τελευταίο του παιχνίδι στη Superleague, μέχρι το επόμενο, το οποίο ελπίζουμε να είναι σύντομα. Αντίπαλος η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «κυανόλευκοι» στο παιχνίδι, το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0. 
 

 6/11/2011
 
irakali.jpgΤα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Πολιτεία, οδηγούν τον Ηρακλή στη Δ’ Εθνική. Πρώτο παιχνίδι μετά από αρκετό καιρό, κόντρα στη Νέα Καλλικράτεια, με τους  5.000 και πλέον οπαδούς του Ηρακλή να δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ στις κερκίδες. Παρά το τελικό 0-0 (οι «κυανόλευκοι» αγωνίστηκαν με πολλούς νεαρούς στη σύνθεσή τους), νικητής και μάλιστα με διαφορά, ήταν ο κόσμος.  
 

 23/1/2012
 
iratili.jpgΜετά από 281 ημέρες ο Ηρακλής επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες και αγωνίζεται στη Football League 2. Πρώτο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο, κόντρα στον Τηλυκράτη Λευκάδας, δεν στέφεται με επιτυχία. Οι «κυανόλευκοι» παρά την συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών τους, θα ηττηθούν με 2-0. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους οι Αλμπάνης στο 24’ και Θανέλας στις καθυστερήσεις 
 

 29/9/2012
 
iragaz.jpgΟ Ηρακλής παίζει το πρώτο του παιχνίδι στη Football League με αντίπαλο τον Εθνικό Γαζώρου. Παρά το γεγονός ότι οι «κυανόλευκοι» γυρίζουν το σκορ από 0-1 σε 2-1 με δύο γκολ του Χιονίδη, εν’ τούτοις στη συνέχεια χάνουν την συγκέντρωσή τους. Ο Εθνικός ισοφαρίζει αρχικά σε 2-2 στο 65’ με τον Αλεξάνδροβιτς και στο 85’ περνάει μπροστά εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Παληγεώργου με γκολ του Κατσαβάκη. Ο Ηρακλής ωστόσο θα ισοφαρίσει έξι λεπτά πριν το τέλος με γκολ του Παπαστεριανού.