Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Τραβάει το σχοινί» ο Απόλλων Αθηνών !

Απίστευτο ! Ο Απολλων Αθηνών έστειλε έγγραφο στην ΕΠΑΕ και ζητάει διευκρινήσεις για την συμμετοχή Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στην Football League.


Συγκεκριμένα θέλει να μάθει πως στηρίζεται αυτή η υπόθεση, τι θα πράξει η Φουτμπολ Λίγκ. Μάλιστα όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο σκοπεύει να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια. Όλα αυτά μια μέρα πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Κυρίες-Κύριοι
Την 12η Σεπτεμβρίου του 2012, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία («ΕΠΟ») εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League ΟΠΑΠ -Football League 2 ΟΠΑΠ, «Ένωση») να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε οι ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ και ΗΡΑΚΛΗΣ να τοποθετηθούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας – Football League ΟΠΑΠ της αγωνιστικής περιόδου 2012/2013 («Πρωτάθλημα»).
Την ίδια ημέρα, η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενέτασσε τις ανωτέρω ομάδες στο Πρωτάθλημα με τρόπον ώστε το Πρωτάθλημα να διεξαχθεί με είκοσι μία (21) ομάδες και στο τέλος να προβιβασθούν τέσσερις (4) ΠΑΕ στη Super League.
Από τα ανωτέρω, αντιλαμβανόμαστε ότι ενδέχεται να εκδοθεί νέα προκήρυξη του Πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 που θα αυξάνει τον αριθμό των μετεχόντων στο Πρωτάθλημα ομάδων από δέκα οκτώ (18) σε είκοσι μία (21).
Μέχρι σήμερα, δεν έχει κοινοποιηθεί το νομικό έρεισμα με βάση το οποίο έχουν εκδοθεί οι ανωτέρω ανακοινώσεις. Για το λόγο αυτό, ζητούμε διευκρινίσεις από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές αποσκοπώντας στη διασφάλιση της αρχής της νομιμότητας, η οποία θα πρέπει να διέπει κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής στη χώρα μας.
Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα συγκυρία είναι κατάλληλη στιγμή για να αποσαφηνιστούν οι κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική απαξίωση του χώρου.
Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζουμε ότι αν έχει πράγματι διαπραχθεί αδικία σε βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, της ΚΑΒΑΛΑΣ και του ΗΡΑΚΛΗ, αυτή πρέπει να αρθεί. Αντίστοιχα, δηλώνουμε ότι κάθε απόφαση θα πρέπει όχι μόνο να βασίζεται σε καλές προθέσεις, αλλά να είναι συντεταγμένη και αιτιολογημένη και κυρίως να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς, όπως έχουν ψηφιστεί από την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου και παραμένουν σε ισχύ μέχρι σήμερα.
Με τιμή
Για την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Χατζηπαναγιώτου Ευστράτιος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.