Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σοφιανός: "Η ΕΣΑΠ είναι στο πλευρό του Ηρακλή"

Το τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή, πέρασε ένα – αν όχι το πιο δύσκολο – από τα δύσκολα καλοκαίρια της ιστορίας του, καθώς έφτασε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία, λόγω του προβλήματος με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη.

Παρόλα αυτά όμως, με συντονισμένες ενέργειες που έγιναν, η προσωρινή... λύση βρέθηκε (μέσω της ειδικής τροπολογίας και της εξασφάλισης της έξτρα παράτασης μέχρι και ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος) και πλέον μένει να έρθει και η οριστική λύση του προβλήματος με την έκδοση του διπλού ΑΦΜ (κάτι που θα ισχύσει για όλα τα ΤΑΑ), από το Υπουργείο Οικονομικών.
Για το συγκεκριμένο θέμα η «BlueArena» επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή της ΕΣΑΠ, Νίκο Σοφιανό (αριστερά στη φώτο), προκειμένου να διαπιστώσει το που βρίσκονται οι ενέργειες από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, για το συγκεκριμένο θέμα.
Αρχικά ο κ. Σοφιανός, είπε: «Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το θέμα αυτό απασχολεί όλες τις ομάδες και όχι μόνο τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής ωστόσο είναι η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η ΕΣΑΠ είναι στο πλευρό του και προσπαθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα να δώσει τη λύση» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς ως ΕΣΑΠ έχουμε κάνει μία ενέργεια. Αρχικά πριν από μερικές εβδομάδες υπήρξε μία πρώτη αρνητική απάντηση από το Υπουργείο, όμως επανήλθαμε για το θέμα και πλέον είναι σε καλό δρόμο. Βέβαια, όπως όλα τα θέματα χρειάζεται και λίγο πολιτική πίεση».
Στη συνέχεια είπε: «Αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη. Δεν ζητάμε κάτι το παράνομο. Ουσιαστικά οι ομάδες ζητάνε να έχουν ΑΦΜ για να γνωρίζουμε τι χρωστάνε. Εμείς ως ΕΣΑΠ είμαστε σε διαρκή επαφή με τον Ηρακλή και του έχουμε δώσει την κατεύθυνση για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει με τη σειρά του.
Η έκδοση ξεχωριστών ΑΦΜ για τα ΤΑΑ θα είναιι κάτι ωφέλιμο για το κράτος».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σύλλογοι που έχουν διπλό ΑΦΜ και το χρησιμοποιούν, απάντησε: «Δεν έχουμε τα επίσημα φετινά στοιχεία για να το δούμε. Εκτιμώ πως μία ομάδα υπάρχει. Αλλά δεν έχουμε κόψει ακόμα τα τιμολόγια. Αυτό θα φανεί περίπου σε ένα μήνα. Ποιες ομάδες δηλαδή έχουν παραστατικό με διπλό ΑΦΜ».
Για την εκτίμησή του αν θα τελειώσει σύντομα αυτό το θέμα είπε: «Εκτιμώ πως η λύση θα βρεθεί και θα είναι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να μην υπάρχει και ανακατωσούρα. Ξαναλέω είναι κάτι που αφορά και τα 12 ΤΑΑ.
Ο Ηρακλής απλά έχει το πρόβλημα γιατί υπάρχουν χρέη σε ένα ΑΦΜ. Ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν πρόβλημα γιατί δεν έχουν άλλα τμήματα. Π.χ. Η Λαμία έχει μόνο ένα τμήμα σαν Ερασιτέχνης, οπότε παίζει με αυτό το ΑΦΜ».