Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ντέρμπι παοκ-ΗΡΑΚΛΗΣ (18.00 TV - NS3),


Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ηρακλής (18.00 TV - NS3), Μέλκας VS ΚράβαρικΜε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης παοκ-Ηρακλή συνεχίζεται σήμερα (18.00, TV Novasports3) η πρεμιέρα της Volleyleague.
Οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν πλήρεις, αφού οι δύο παλιόφιλοι Γιάννης Μέλκας και Αντρέι Κράβαρικ (συμπαίκτες στους πρώτους τίτλους που κατέκτησε ο Ηρακλής στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας) δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

«Ο Ηρακλής είναι μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή και έχει τον σεβασμό μας. Παρά τα όποια προβλήματα είχε, παραμένει μια μεγάλη ομάδα με σπουδαία επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια κι όποιος τα αγνοήσει όλα αυτά θα το... πληρώσει. Στο βόλεϊ, όπως και γενικά στον αθλητισμό, όταν δεν δείχνεις σεβασμό, ο άγραφος νόμος λέει ότι το πληρώνεις ακριβά», είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βασίλης Πλίκας ο οποίος όμως έσπευσε να χαρακτηρίσει μονόδρομο τη νίκη για την ομάδα του.

«Είμαστε έτοιμοι για το ματς, αλλά παράλληλα έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, όπως πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλους. Δεν μένουμε στα όποια προβλήματα είχε ο Ηρακλής, αλλά το μόνο που μας νοιάζει είναι το να κερδίσουμε. Ο μόνος προβληματισμός που υπάρχει, έχει να κάνει με το άγνωστο του αντιπάλου, αφού δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια, όμως όλοι πιστεύουμε ότι στο δικό μας χέρι είναι η νίκη», τόνισε ο έμπειρος πασαδόρος και κατέληξε: «Ο Ηρακλής παραμένει μια μεγάλη ομάδα, όμως κι εμείς έχουμε φιλοδοξίες κι από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα μας, πρέπει να το πάρουμε».

Στον Ηρακλή, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που αφορά τον Αντρέι Κράβαρικ. Το 1994 όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα ως παίκτης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Δικεφάλου σε (φιλικό) παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή και τώρα στο ντεμπούτο του ως προπονητής του Ηρακλή θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. «Ο προπονητής Κράβαρικ δεν έχει διαφορά από τον παίκτη Κράβαρικ. Έχει την εμπειρία και τη γνώση για να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και μας έχει κερδίσει όλους», δήλωσε ο Δημήτρης Εφραιμίδης, ο οποίος έχοντας ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής του Γηραιού βλέπει τη φετινή σεζόν ως τη μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο και τους άλλους νεαρούς κυανόλευκους.

«Μπορεί να ξεκινήσαμε καθυστερημένα την προετοιμασία και η ομάδα να ολοκλήρωσε το ρόστερ της αργά, αλλά δεν μένουμε εκεί. Προσωπικά θεωρώ πολύ καλό το ότι έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα γιατί όλοι μας έχουμε φιλοδοξίες κι αυτό βοηθά στο να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Όλοι εμείς θέλαμε μια ευκαιρία για να δείξουμε ότι αξίζουμε να φοράμε τη φανέλα του Ηρακλή και φέτος θα την έχουμε». Όσον αφορά το ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε ότι «δεν υπάρχει φαβορί, ενώ πάντα η πρεμιέρα έχει τις δικές της δυσκολίες. Κι ο ΠΑΟΚ έχει μια νέα ομάδα, με καλούς παίκτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αχτύπητος».