Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αγωγή Μπέου σε ΕΠΟ και Εφέτες

Ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά της ΕΠΟ και των τριών μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για προσβολή της προσωπικότητας του αλλά και για την ηθική και υλική βλάβη που υπέστη έπειτα από την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Ο πρώην παράγοντας μάλιστα αξιώνει ως αποζημίωση το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Μπέος στην αγωγή του αναφέρει πως η καταδίκη του είναι παράνομη και χωρίς νομική αιτιολογία ενώ χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της απόφασης "συκοφαντικό" προς το πρόσωπο του. Παράλληλα κάνει λόγο για αντιφατική, αόριστη και συκοφαντική αιτιολογία για τις αποφάσεις της ΕΠΟ που τον αφορούν, και ότι οι αναφορές στο πρόσωπο του είναι αόριστες, ψευδείς και συκοφαντικές με στόχο, όπως αναφέρει στην αγωγή, να πληγεί η προσωπικότητα του. Παράλληλα τονίζει πως η απόφαση δεν αναφέρεται ρητώς σε συγκεκριμένα συμβάντα παρά μόνο σε υποκλαπείσες από την ΕΥΠ αόριστες συνομιλίες από τις οποίες δεν συνάγεται η διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος. Επιπλέον στην αγωγή του ο Μπέος σημειώνει πως στην καταδικαστική απόφαση δεν αναφέρονται πουθενά πραγματικά περιστατικά που να στοιχειοθετούν την τέλεση αξιόποινης πράξης.
Συν τις άλλοις, αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα λειτουργίας της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφού θεωρεί ότι οι σχετικές ρυθμίσεις που την αφορούν είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και δεν έχουν έγκυρη νομοθετική εξουσιοδότηση.
Παράλληλα, μέσω της αγωγής του υπογραμμίζει ότι στην καταδικαστική απόφαση της ΕΠΟ αναφέρονται «γεγονότα» σαν αληθινά, τα οποία είναι ψευδή, εξυβριστικά και συκοφαντικά και τα οποία έτυχαν τεράστιας δημοσιότητας με τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού και διαδόθηκαν σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, έγιναν δε με σκοπό και είχαν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του και να προσβάλουν την προσωπικότητα την τιμή και επαγγελματική, κοινωνική φήμη και υπόστασή του.