Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τζιουμάκας: «Ότι λέει ο Κράβαρικ είναι νόμος για μένα»

Το εγκώμιο του Αντρεί Κράβαρικ έπλεξε το εγκώμιο ο Γιώργος Τζιουμάκας με δηλώσεις του στην Nova .
Αναλυτικά:

Για τη νίκη με τον Παμβοχαϊκό: «Κάναμε σπουδαία εμφάνιση, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, γιατί παλεύουμε με τον εαυτό μας μέσα στο γήπεδο και τα καταφέρνουμε. Εμείς οι παίκτες πιστεύουμε στη νίκη με κάθε αντίπαλο. Φαβορί ήταν ο Παμβοχαϊκός και λόγω μπάτζετ, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα, αν πιάσουμε τη δική μας απόδοση».

Για τα φετινά προβλήματα του Ηρακλή: «Φυσικά και είναι δύσκολο, γιατί όλες οι ομάδες παλεύουν με μηδέν προβλήματα. Εμείς παλεύουμε με δέκα προβλήματα, κάτι που είναι πιο δύσκολο για εμάς».

Για τον πρωταθλητή: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη, σε ποιότητα, ομάδα αυτή τη στιγμή, αλλά η απώλεια του Χριστοφιδέλη έχει επηρεάσει πολύ. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα βρει αντίσταση, σίγουρα θα παλέψει για το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα βγει νικητής από την προσπάθεια. Έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Για την τετράδα: «Κάθε ομάδα που βρίσκεται στην εξάδα, έχει στόχο την καλύτερη δυνατή θέση. Όλες οι ομάδες θα παλέψουνε και νομίζω πως και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, θα καταφέρουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση. Ειδικά φέτος έχουμε πολλές ομάδες οι οποίες συναγωνίζονται για να βγουν τετράδα. Θα γίνει μεγάλη μάχη».

Για τον Ηρακλή: «Με τα δεδομένα που έχουμε, πιστεύω ότι κάνουμε μια καλή πορεία. Έχουμε μπει στην οκτάδα του κυπέλλου, έχουμε πατήσει σταθερά στην οκτάδα του πρωταθλήματος και πιστεύω με τη στήριξη μερικών ανθρώπων να καταφέρουμε να φτάσουμε και λίγο πιο ψηλά. Φυσικά με τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, ώστε να μείνουν όλοι οι έμπειροι παίκτες. Δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθούμε με τα πλεϊ άουτ. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε επτάδα, να πατήσουμε γερά στην οκτάδα και να μην έχουμε τέτοια προβλήματα».

Για την δική του καλή παρουσία: «Τυχαίνει. Προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε αγώνα, με βοηθάει πολύ ο πασαδόρος, όλη η ομάδα. Ο ένας στηρίζει τον άλλον. Είμαι αρκετά χρόνια στον Ηρακλή, έχω δει μεγάλους παίκτες να παίζουνε, όπως και τον προπονητή μου, με τον οποίο έκανα προπόνηση μαζί του. Μεγάλη τιμή για μένα! Όλες αυτές αποτελούν εμπειρίες που όπως βλέπετε, βγαίνουν στους αγώνες. Όσο περνάει ο καιρός θα παίζω πιο ώριμα και πιο καλά. Έχω όρεξη γι` αυτό που κάνω, μου αρέσει πολύ, δουλεύω αρκετά και θέλω να βελτιωθώ. Το παλεύω πολύ!. Τώρα θα πάω Γ΄ Λυκείου, ξυπνάω στις 7 το πρωί, μετά προπόνηση, ταξίδια, όλα αυτά είναι κούραση».

Για την ευκαιρία των Ελλήνων παικτών: «Φυσικά και είναι ευκαιρία φέτος! Γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε βασικοί στις ομάδες μας. Μπορεί το πρωτάθλημα να μην έχει την αίγλη των παλαιότερων χρόνων, αλλά έχει διατηρήσει ένα επίπεδο αρκετά καλό».

Για τον Κράβαρικ: «Από αυτόν τον αθλητή, δεν γίνεται να πάρεις κάτι, πρέπει να τα πάρεις όλα. Οτιδήποτε σου λέει, για μένα είναι νόμος, διότι με τέτοια εμπειρία που έχει σαν παίκτης, δεν γίνεται να μη το κάνεις. Αλλά και σαν προπονητής έκανε μια πολύ καλή αρχή, είναι αρκετά καλός, ξέρει πότε να πάρει ταϊμ άουτ, ξέρει πότε να μας ξυπνήσει, ξέρει αρκετά πράγματα ».

Ποια στιγμή ξεχωρίζει από τον Κράβαρικ: «Την στιγμή που έζησα κοντά του σαν παίκτης, ήταν πέρυσι στους τελικούς, όπου έβγαλε έναν απίστευτο εαυτό, έπαιζε απίστευτα καλά και μου έχει μείνει στο μυαλό. Και φυσικά από μικρός όταν πήγαινα στο γήπεδο, τον έβλεπα να παίρνει άσους, να πιάνει μπλοκ και όλα αυτά δεν φεύγουν εύκολα από το μυαλό».

Για την απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή: «Είναι κάτι πολύ θλιβερό για εμάς. Πιστεύω να καταφέρουμε να βρούμε μια λύση γιατί ο Ηρακλής αξίζει να παίζει στη Volleyleague. Δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση να παίζει στην Α2. Ελπίζω στο τέλος να πάνε όλα καλά, αν γίνεται αυτό νομικά. Εμείς στην προπόνηση ξεχνάμε τα προβλήματα, αφοσιωνόμαστε στα καθήκοντά μας και κοιτάμε τη δουλειά μας».

Για τον κόσμο: «Θα θέλαμε κι άλλη υποστήριξη από τον κόσμο, όχι όπως δεν έχουμε. Απλά δεν έχουμε την περυσινή. Μακάρι στους επόμενους αγώνες ο κόσμος να ασχοληθεί και μαζί μας»

Για τα ίνδαλματά του: «Ο παίκτης που από πάντα αγαπούσα ήταν ο Μίλοβιτς. Ένας φανταστικός παίκτης, ήταν είδωλο κι όχι μόνο δικό μου, αλλά του παγκοσμίου βόλεϊ. Θα ήθελα να του μοιάσω, έστω και λίγο. Από τον Ηρακλή σίγουρα ξεχωρίζουν ο Κράβαρικ, ο Στάνλεϊ και ο Λόϊ Μπολ».

Για την στήριξη της οικογένειας του: «Η στήριξη των γονιών μου είναι τεράστια. Τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό που κάνουν τόσα χρόνια, με βοηθάνε, όντας πάντα κοντά μου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όσον αφορά στον πατέρα μου θα πάρω τη συμβουλή του, φυσικά μετά τον αγώνα. Γιατί στον αγώνα, έχουμε τον προπονητή μας».

Για τον Σαμαρά: «Οποιοσδήποτε κι αν είναι αρχηγός της ομάδας αυτή τη στιγμή, έχει την υποχρέωση να κρατά τη φωτογραφία του στα χέρια του. Ήταν ο πιο μεγάλος αθλητής που πέρασε από την Ελλάδα, ένας μεγάλος άνθρωπος και φυσικά νιώθω περήφανος που τον γνώρισα, έστω και λίγο».