Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εσκεμμένη μη απόφαση από την πρώην ΕΠΑΕ


Η διοργανώτρια αρχή περιμένει την επισημοποίηση της αναδιάρθρωσης από το συμβούλιο της ΕΠΟ.  

iraklis1908
  Η υπόθεση της πολυσυζητημένης αναδιάρθρωσης θα τραβήξει και θα ταλαιπωρήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/02) με θέματα:
1. Τροποποίηση σύμβασης ΟΠΑΠ Α.Ε.
2. Ενημέρωση σχετικά με ΠΣΑΠ.
3. Αναδιάρθρωση κατηγοριών.
4. Απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Απόφαση, φυσικά, δεν πάρθηκε για το ντόμινο που θα προκαλέσει η αναδιάρθρωση. Αυτό γιατί, η ΕΠΟ δεν έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της, κάτι που θα γίνει γνωστό στο ΔΣ της ομοσπονδίας στις 22 Φεβρουαρίου.
Όπως ανέφεραν τα μέλη της FootballLeague, η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αναφέρει μόνο ότι θα υπάρχουν μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Δεν διευκρινίζει πόσες ομάδες θα καταρτίζουν την κάθε κατηγορία, ενώ η ΕΠΟ δεν έχει ενημερώσει επίσημα τη διοργανώτρια αρχή.
Η ΕΠΟ, λοιπόν, στις 22 Φεβρουαρίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη σεζόν 2013-14 στη FootballLeague και στη νέα κατηγορία. Κατόπιν θα ενημερώσει τα μέλη της Ένωσης και με τη σειρά της η δεύτερη θα αποφασίσει πόσοι και αν τελικά υποβιβαστούν!
Εξάλλου, ακόμα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει επίσημα για FootballLeagueδύο ομίλων… Έτσι, το μπάχαλο συνεχίζεται και οι ομάδες που βρίσκονται εξακολουθούν να μην γνωρίζουν αν και πόσες θα υποβιβαστούν.
Σε ό,τι αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, αποφασίστηκε για να υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία των ΠΑΕ, ο Οργανισμός να πληρώνει μία δόση κάθε μήνα. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο με την ευθύνη της διοργανώτριας για να πληρώνονται από εκεί οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες, ενώ ενημερώθηκαν όλες οι ΠΑΕ για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου σχετικά με το μνημόνιο της καταβολής οφειλομένων σε δόσεις.