Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Χουάντερσον : «Σούπερ Λίγκ ...ερχόμαστε»



Λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο τερματοφύλακας του ΗΡΑΚΛΗ, Huanderson Junior da Silva Santos, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, fciraklis.gr.
iraklis1908.gr


Ο 29χρονος Βραζιλιάνος τόνισε πως την Κυριακή θα γίνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στις εντός έδρας νίκες αλλά και για μια πορεία προς την άνοδο. Στάθηκε επίσης στην άδικη αντιμετώπιση της διαιτησίας απέναντι στην ομάδα, ενώ ζήτησε την βοήθεια του κόσμου στους εναπομείναντες αγώνες.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, απομένουν εννέα κρίσιμα παιχνίδια... τι νομίζεις ότι χρειάζεται η ομάδα για να πετύχει τον στόχο της;
Αρχικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Football League είναι δύσκολο, καθώς όλοι οι σύλλογοι κινούνται στο ίδιο επίπεδο. Οπότε αυτό που θα μας δώσει το κάτι περισσότερο είναι η δύναμη, το πάθος, αλλά και η προσοχή που απαιτείται να δείξουμε. Είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα οδηγήσουν τον ΗΡΑΚΛΗ στους στόχους του, την άνοδο δηλαδή στην “μεγάλη” κατηγορία.
Τι λείπει από τον ΗΡΑΚΛΗ και σε τι υπερέχει από τους έτερους διεκδικητές;
Δεν νομίζω πως υπολείπεται σε κάτι ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Όπως προείπα, αυτή η κατηγορία είναι δύσκολη. Στις τελευταίες αγωνιστικές πήραμε μόλις έναν βαθμό, ενώ προερχόμασταν από δυο νίκες. Αυτό δείχνει το αμφίρροπο του πρωταθλήματος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αντιπάλους μας. Η όρεξη και η δίψα για τη νίκη διαχωρίζει τις ομάδες μόνο και εμείς τις διαθέτουμε.
Το παιχνίδι με την Παναχαϊκή ήταν το τελευταίο νικηφόρο στο Καυτανζόγλειο. Πιστεύεις πως την Κυριακή με τον Βύζαντα ήρθε η ώρα για την επιστροφή στις νίκες εντός έδρας;
Βρισκόμαστε σε αυτό ακριβώς το σημείο, κρίσιμο και σημαντικό. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα αξιοσέβαστη, με καλό ρόστερ κι ας μην βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το μόνο που ζητάμε είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης. Δυσκολευόμαστε στο Καυτανζόγλειο, διότι οι φιλοξενούμενοι παίζουν πάντοτε αμυντικά λόγω του φόβου της έδρας. Το σίγουρο είναι πως είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή και κυρίως για να κατακτήσουμε τους βαθμούς.
Ποιόν αντίπαλο ξεχωρίζεις στην κατηγορία; Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το πιο δύσκολο από τα επόμενα παιχνίδια;
Η ομάδα που ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα για την καλή της απόδοση στους αγώνες είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Αυτό δεν σημαίνει πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Όσον αφορά τα επόμενα παιχνίδια, δεν μπορώ να διαχωρίσω κάποιο, αφού σε όλα πρέπει να διεκδικήσουμε μόνο νίκες. Για μένα άλλωστε δεν έχει σημασία η δυσκολία ή όχι των αγώνων, αφού αυτό που μόνο μας ενδιαφέρει είναι να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο.
Μέχρι τώρα η διαιτησία έχει παίξει τον ρόλο της;
Δύσκολο να μιλήσω για το θέμα αυτό. Δεν μας φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο. Δεχθήκαμε εις βάρος μας πολλά λάθος σφυρίγματα. Πιστεύω πως δεν ήταν δίκαιοι με τον ΗΡΑΚΛΗ σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Παράδειγμα αποτελούν άλλωστε και αυτά με την Νίκη Βόλου όταν δεν μέτρησε κανονικό γκολ και τον Απόλλωνα, όταν δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα.
Έχεις δώσει το 100% των δυνατοτήτων σου μέσα στο γήπεδο μέχρι στιγμής;
Δίνω το παρών καθημερινά στο προπονητικό κέντρο, παίζω με όρεξη και συνεργάζομαι ευχάριστα με τους συμπαίκτες μου. Όντας επαγγελματίας είμαι πάντα έτοιμος για κάθε αγώνα και υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις την εστία της ομάδας μου.

Ποια θα πρέπει να είναι η στάση του κόσμου, να στηρίζουν και να χειροκροτούν μόνο ή και να αφυπνίζουν τους παίκτες όταν πρέπει;
Φυσικά και πρέπει να “ξυπνάνε” τους ποδοσφαιριστές, όταν είναι απαραίτητο. Όταν έχεις πάθος και αγαπάς την ομάδα σου, πρέπει να την ακολουθείς και στο γήπεδο για να την στηρίζεις. Από εδώ και πέρα ο ΗΡΑΚΛΗΣ χρειάζεται πολύ την στήριξη του κόσμου. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε την χρονιά, άλλωστε ο κόσμος είναι για εμάς ο 12ος παίκτης. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο έργο, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντικό το γήπεδο να είναι γεμάτο κόσμο. Γνωρίζουμε πως σε μερικά παιχνίδια τους απογοητεύσαμε, μιας και ζητούσαν το κάτι παραπάνω αλλά ας μην ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα είναι τέτοιο που δεν μας δίνει την σιγουριά της νίκης.
Συνοψίζοντας, δυο λόγια για τον “κυανόλευκο” κόσμο...
Οι φίλαθλοι μου θυμίζουν πολύ τους Βραζιλιάνους. Μπορεί να μην καταλαβαίνω τα ελληνικά, αφού είμαι μόνο πέντε μήνες στην χώρα, αλλά μου αρέσει να τους ακούω να τραγουδάνε και να στηρίζουν τον ΗΡΑΚΛΗ. Δείχνουν να αγαπάνε και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα εδώ έχουν το ίδιο πάθος με τη Βραζιλία, πράγμα που στην Πορτογαλία δεν το συνάντησα στις προηγούμενες ομάδες μου.