Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Διπλό της Νίκης στις Σέρρες- Βαθμολογία

Με ένα γκολ του Νίκου Πουρτουλίδη λίγο πριν το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 87ο λεπτό, η Νίκη Βόλου πήρε σπουδαίο «διπλό» με 1-0 μέσα στην έδρα του Πανσερραϊκού και απέκτησε προβάδισμα για τα πλέι-οφ σε σχέση με τα «λιοντάρια».

Ένα γκολ, όμως, που ίσως να μην αρκούσε στους Βολιώτες, αν δεν είχαν τη βοήθεια ενός Λαρισαίου!. Ο λόγος για τον διαιτητή Βαλιώτη, ο οποίος στο 91ο λεπτό του αγώνα... έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, όταν ο Γκουγκουλιάς βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στο ύψος της μικρής περιοχής και πριν κάνει το σουτ ο Χατζής σήκωσε ψηλά το πόδι και τον βρήκε στο κεφάλι. Ο επιθετικός του Πανσερραϊκού βρέθηκε στο έδαφος με τη φανέλα του να έχει γεμίσει αίματα, καθώς απ’ το χτύπημα άνοιξε η μύτη του, όμως, ο Λαρισαίος ρέφερι δεν... συγκινήθηκε και έδειξε «παίζετε»!
Και να μην υπήρχε, βέβαια, αυτή η φάση ακόμα και ο τρόπος που πήρε τη νίκη η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, θυμίζει... κλοπή. Και αυτό καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλύτεροι απ’ τους Σερραίους και με εξαίρεση μια φάση στο 56’ (ο Σκούφαλης νικήθηκε σε τετ α τετ απ’ τον Κουτζαβασίλη) και άλλη μία στο 95’ (σουτ του Παππά «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι) δεν απείλησαν.
Όχι ότι ο Πανσερραϊκός θύμισε... Μπαρτσελόνα. Όμως, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου ήλεγχαν το ματς και δημιούργησαν κινδύνους, κυρίως με μακρινά σουτ. Πολλά εξ’ αυτών, όμως, έφυγαν άουτ (Κ. Τριανταφύλλου στο 9’ και στο 89’, Κόντος στο 25’, Σιακκάς στο 31’), ενώ όποτε χρειάστηκε να επέμβει ο Βούρας το έκανε με επιτυχία, όπως στην κεφαλιά του Μπριλάκη στο 29ο λεπτό, σε σουτ του Κόντου στο 51’ και σε ακόμα ένα σουτ του Κώστα Τριανταφύλλου στο 62’.
Οι Βολιώτες, όμως, βρήκαν το γκολ στο 87’, όταν μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων απ’ τα αριστερά, πέρασε τον Μπριλάκη και με ωραίο σουτ νίκησε τον Κουτζαβασίλη και τελική πήρα ένα σημαντικό «τρίποντο» που τους έφερε (έστω και προσωρινά) στην 4η θέση και στο +2 απ’ τον Πανσερραϊκό.
Το παιχνίδι, φυσικά, πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω του θανάτου του Πέτρου Θεοδωρίδη. Μάλιστα, στο γήπεδο έδωσε το παρών πολύ περισσότερος κόσμος συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια των «λιονταριών», ενώ πριν την έναρξη του κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.
Στα επίσημα και συγκεκριμένα στη θέση που καθόταν ο Πέτρος Θεοδωρίδης υπήρχε μια φωτογραφία του, μια ανθοδέσμη και ένα λάβαρο του Πανσερραϊκού, ενώ στις εξέδρες είχαν αναρτηθεί πανό τα οποία έγραφαν: «Έφυγες Πανσερραϊκός, αντίο Πρόεδρε», «Παίξτε για τον Πρόεδρο, για εσάς, για τον κόσμο» και «Καλό ταξίδι Πρόεδρε».
Διαιτητής του αγώνα ο Βαλιώτης (Λάρισας).
Κίτρινες: 64’ Σίμιτς, 89’ Στεφανίδης - 83’ Ριζογιάννης, 86’ Πορτουλίδης, 89’ Κοντοδήμος, 90’ Χατζής, 90’+3’ Βέρτζος.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Τριανταφύλλου Δ., Τσαούσης, Παρασκευαΐδης, Μπριλάκης, Σιάκκας (71’ Στεφανίδης), Τριανταφύλλου Κ., Σίμιτς (77’ Τοντόροφ), Τσούτσης (46’ Ντα Κόστα), Κόντος, Γκουγκουλιάς.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Α. Χαραλαμπίδης): Βούρας, Ψιανός, Κοντοδήμος, Βέρτζος, Σαμαράς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Σκούφαλης (84’ Τάντιτς), Κυριάκος (58’ Χατζής), Λαλίν (69’ Παππάς), Φλίγκος.

iraklis1908.gr