Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο Σαββίδης θέλει το Καυταντζόγλειο !



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Soccerplus.gr
ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει βάλει πλώρη και για το Καυτανζόγλειο το οποίο και θέλει να κάνει έδρα του ΠΑΟΚ όσο καιρό θα χρειαστεί μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Την ίδια ώρα ο Ηρακλής που χρησιμοποιεί το Καυτανζόγλειο τις τελευταίες δεκαετίες και αποτελεί τον «αιμοδότη» του γηπέδου όλα αυτά τα χρόνια βλέπει τα σχέδια του να «παγώνουν» ενόψει αυτής της προοπτικής.
Τα σχέδια του Σαββίδη
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα σχέδια που έχει ο Ιβάν Σαββίδης για την Τούμπα και την προοπτική νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ. Για όσους θυμούνται την πρώτη φορά που ο Σαββίδης εμφανίστηκε στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ είχε ζητήσει πρώτα-πρώτα από τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ την Τούμπα για να μπορέσει στον χώρο αυτό να χτίσει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Τότε η πρόταση του –ειδικά λόγω του σχεδίου ανέγερσης νέου γηπέδου- αντιμετωπίστηκε πολύ επικριτικά τόσο από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ερασιτέχνη και μη, όσο και από τα ΜΜΕ της πόλης που θέλησαν να «προστατεύσουν» τα συμφέροντα και την περιουσία του ΠΑΟΚ από τον ξένο και άγνωστο –και ως εκ τούτου κακό- Σαββίδη.
Τώρα φυσικά οι ίδιοι άνθρωποι πίνουν νερό στο όνομα του και είναι βέβαιο ότι μόλις παρουσιάσει τα πλάνα του σχετικά με το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα τον αποθεώσουν παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια για να γίνει κατανοητό ότι ομάδα χωρίς γήπεδο δεν γίνεται. Τώρα λοιπόν ο Σαββίδης σκοπεύει να γκρεμίσει την Τούμπα και να χτίσει στο ίδιο μέρος ένα νέο και σύγχρονο στάδιο για τον ΠΑΟΚ. Μέχρι εδώ όλα καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα για άλλους πέρα από ίσως τους ανθρώπους του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Το θέμα ανοίγει όταν το αφεντικό του ΠΑΟΚ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει η ομάδα του το Καυτανζόγλειο όσο καιρό θα χρειαστεί η κατεδάφιση και η ανέγερση του νέου γηπέδου. Αυτός ο χρόνος υπολογίζεται σε περίπου δύο χρόνια που σημαίνει αντίστοιχα δύο ποδοσφαιρικές σεζόν. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μιας και το αφεντικό του ΠΑΟΚ θέλει να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να παίζει στο Καυτανζόγλειο από την επόμενη σεζόν!
Έξω φρενών οι «κυανόλευκοι»
Όπως όλα τα νομίσματα έτσι και αυτό έχει δύο πλευρές με τον Ηρακλή να νιώθει ήδη «ριγμένος» από την όλη κατάσταση μιας και βλέπει να παγώνουν τα σχέδια του για αξιοποίηση χώρων του σταδίου που μπορούν να αποφέρουν περισσότερα έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ. Ο Ηρακλής που ουσιαστικά συντηρεί για δεκαετίες το γήπεδο αυτό θέλει να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών χώρων του σταδίου –ήδη διατηρεί μια μπουτίκ- με καταστήματα, εστιατόριο, μπαρ κτλ. Ειδικά ενόψει της ανόδου στην Super League για την «κυανόλευκη» ΠΑΕ τα θέματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας μιας και η ομάδα πλέον θέλει να αφήσει στο παρελθόν την κακοδιαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων και να βαδίσει σε πρότυπα ομάδων του εξωτερικού με μεγιστοποίηση των εμπορικών εσόδων. Έτσι έχει προχωρήσει σε σειρά αιτημάτων προς την διοίκηση του σταδίου τα οποία όμως δεν τυγχάνουν άμεσης απόκρισης. Αυτό θεωρείται από την πλευρά του Ηρακλή ως σκόπιμη κωλυσιεργία η οποία αν συνδεθεί με το θέμα Σαββίδη μπορεί να εξηγήσει πολλά.
Βέβαια ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια που «κατοικεί» στο Καυτανζόγλειο αντιμετώπισε διάφορα θέματα με τις εκάστοτε –διορισμένες από το κράτος πάντα με αξιοκρατικά και τεχνοκρατικά κριτήρια- διοικήσεις. Σαφώς και είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτό για τον Ηρακλή –η παραμονή του σε ένα γήπεδο που δεν είναι δικό του- άλλα επί του παρόντος βλέπει να του δημιουργείται ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να του μεταβάλλει τα πλάνα του για τα επόμενα χρόνια κάτι που «τρελαίνει» κόσμο στην Μίκρα.
Είναι αλήθεια ότι ο Ηρακλής ακόμα και στην Δ’ Εθνική που βρέθηκε έμεινε «πιστός» στο Καυτανζόγλειο όπως «πιστός» είναι και τώρα στην Β’ Εθνική όταν με πενιχρά έσοδα από TV, ΟΠΑΠ πληρώνει πολλές χιλιάδες ευρώ για να χρησιμοποιεί το γήπεδο. Αυτό του δίνει τον πρώτο λόγο σχετικά με γήπεδο και αυτό πρέπει να το σεβαστεί η διοίκηση του σταδίου μιας και μιλάμε για δεκαετίες και για πολλά μα πάρα πολλά λεφτά για να το ενοικιάζει τόσα χρόνια ο Ηρακλής. Το θέμα μόλις άνοιξε και πλέον έχουμε να δούμε πολλά. Άλλωστε μπορεί ο Ηρακλής να είναι «σπίτι» του και να θέλει να έχει λόγο για το «σπίτι» του, άλλα ο Σαββίδης ο συνομιλητής του Σαμαρά δείχνει να έχει τον τρόπο –λέγε με και μετρητό- για να πετύχει τους στόχους του. Ηρακλής – ΠΑΟΚ λοιπόν μπορεί φέτος να μην συναντήθηκαν στο γήπεδο άλλα θα αναμετρηθούν έξω από αυτό σίγουρα…
 soccerplus. gr