Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Κωφίδης : «Δεν χάνει εκτός έδρας ο Ηρακλής»Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο βετεράνος παίκτης του Ηρακλή και νυν προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Σάββας Κωφίδης.
iraklis1908.gr


 Για το παιχνίδι της Αναγέννησης με τον Ηρακλή: «Είναι στιγμές που σου δίνουν την αίσθηση ότι όλα τα χρόνια που αγωνίστηκες αναγνωρίστηκαν, είναι μια ικανοποίηση. Ο κόσμος το έδειξε ότι με αγάπησε, μου έχουν δείξει την εκτίμηση τους, είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής κέρδισε δίκαια διότι είχε καλύτερη ομάδα. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, περίεργα όπως και να το δει κάποιος. Απλά δεν θέλω να σκεφτώ αν είχαμε ανάγκη βαθμών τι θα γινότανε».
Για τα ματς που απομένουν στον Ηρακλή: «Είναι τρομερά δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Ο Ηρακλής χωρίς να υπερέχει από ποιότητα των άλλων ομάδων, έχει δείξει ότι προσπαθεί. Οι παίκτες έδειξαν ότι εκτός του Καυτανζογλείου δύσκολα χάνουν παιχνίδια. Στη τελευταία αγωνιστική θα παιχτούν όλα. Ακούγονται διάφορα εξωαγωνιστικά για το πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα του Βόλου το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή. Δυστυχώς είναι μια δύσκολη κατάσταση και που βρίσκεται ουσιαστικά το ποδόσφαιρο; Είναι ένα παιχνίδι, η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει. Δεν υπάρχει προγνωστικό γι’αυτό το ματς, παίζουν οι ομάδες που διεκδικούν την απευθείας άνοδο. Παίζουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια ρόλο, γι’αυτό δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Για την απευθείας άνοδο πιστεύω πιο κοντά είναι ο Απόλλων Σμύρνης, όλα θα εξαρτηθούν από τα αυριανά παιχνίδια».
Για την Αναγέννηση Γιαννιτσών: «Η Αναγέννηση είναι μια ομάδα που αποτελείται από νέους παίκτες. Κάναμε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε τα παιδιά αυτά, τα οποία θα διεκδικήσουν τη νίκη. Η φιλοσοφία μου είναι το ποδόσφαιρο πάνω από όλα. Θα τελειώσει η χρονιά και θα μιλήσουμε σοβαρά με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά. Οι συνθήκες είναι δύσκολες αν δεν υλοποιηθούν κάποια πράγματα, δεν θα μείνω. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα σε οργανωτικό επίπεδο, σε αγωνιστική φιλοσοφία και πολλά άλλα».
Για τη σχέση του με τον Ηρακλή: « Στον αγώνα της Κυρακής είχα ζητήσει δυο φανέλες. Κατά διαστήματα παίρνω φανέλες του Ηρακλή.  Εγώ γεννήθηκα στον Ηρακλή, εκεί γαλουχήθηκα. Αυτή η στάμπα έμεινε, δεν αλλάζει. Δεν ξεριζώνεται. Είναι πράματα που δεν μπορεί να σου τα στερήσει κανέναν. Το ποδόσφαιρο είναι παντού το ίδιο».