Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Καλαμπάκας : «Μας έλειπε ένας τίτλος»



Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόσο του Ηρακλή όσο και του Πιερικού, Νίκος Καλαμπάκας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την τρίτη αγωνιστική της Φουτμπολ Λιγκ.


Αναλυτικά είπε:

«Είναι ένα παιχνίδι στις αρχές του πρωταθλήματος. Σίγουρα οι ομάδες δεν έχουν δείξει ακόμη τι μπορούν να κάνουν. Το ματς θα γίνει σε ένα καινούργιο χλοοτάπητα που θα ευνοήσει τις δύο ομάδες για να δούμε ένα καλό παιχνίδι. Ο Ηρακλής έχει μία ήττα και ο Πιερικός έχει μία ήττα και μία ισοπαλία. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Οι δύο ομάδες θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν, ώστε αν υπάρχει νικητής να είναι ο καλύτερος και ο τυχερότερος. Πολλά παιδιά στο παρελθόν έπαιξαν και στον Ηρακλή από την Κατερίνη. Έχουμε μία δεκάδα παικτών. Δεληγιάννης, Ξανθόπουλος, Καραϊσκος, Τερζόπουλος, Παπαϊωάννου και εγώ που είχαμε έρθει μαζί» για να προσθέσει:

«Ήταν η εποχή που η ομάδα ξεκίνησε να δημιουργεί την μεγάλη ομάδα του 80’. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη πρόταση και θέλω να πιστεύω ότι από εκεί και πέρα άρχισε να ανεβαίνει η ομάδα. Μετά ήρθε ο Πέτρος Θεοδωρίδης που και επί θητείας του ο Ηρακλής έκανε μεγάλα πράγματα»

Για τον τωρινό Ηρακλή:

«Οι επιλογές που έγιναν είναι για πρωταθλητισμό για την Β΄. Οι παίκτες είναι ικανοί ώστε να κάνουν πρωταθλητισμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στην τετράδα και θα διεκδικήσουν την θέση που θα τον οδηγήσει στην Α’ κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και ο Πιερικός στα πλέϊ οφ για να διεκδικήσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία».

Και πρόσθεσε αναφορικά με την εποχή του:

«Άλλες εποχές τότε με γήπεδα γεμάτα. Και ο Ηρακλής  πρόσφερε θέαμα αλλά δεν είχαμε το αποτέλεσμα που έπρεπε. Έβγαιναν λίγες ομάδες στην Ευρώπη, και δεν σε άφηναν να ορθοποδήσεις οι μεγάλοι του κέντρου. Εκείνη η ομάδα δικαιούταν έναν τίτλο ή μία έξοδο στην Ευρώπη. Έλειπε το κλικ. Περισσότερο ήταν οι συνθήκες που δημιουργούσε η Αθήνα».