Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Ντου στους Συνδέσμους

Έφοδο στα πρότυπα της επιχείρησης «Χρυσή Αυγή» στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να σταματήσει τα κρούσματα βίας, μετά και την ισχυρή βόμβα που τοποθετήθηκε στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με την Live Sport, ο Νίκος Δένδιας έχει ήδη προτείνει στον πρωθυπουργό την επιχείρηση-σκούπα σε συνδέσμους, επαναφέροντας μία πρόταση που έχει γίνει εδώ και καιρό, αλλά τότε το σχέδιο δεν είχε προχωρήσει. Πλέον, θεωρούνται ότι το τάιμινγκ είναι ιδανικό μετά την συντονισμένη επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, όπως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που... σφύριζαν αδιάφορα στις εγκληματικές πράξεις των χρυσαυγιτών, είναι πιθανόν να γίνει το ίδιο με όργανα της τάξης που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις για τις οπαδικές συγκρούσεις, αλλά μένουν άπραγοι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη δώσει εντολή να ερευνηθούν παλιότερες δικογραφίες για οπαδούς με... γνωστή δράση.
Πέραν τούτου, σύμφωνα με το Goal, οι αναμετρήσεις της Εθνικής με τη Σλοβακία και το Λιχτενστάιν έχουν προκαλέσει... συναγερμό στις αρχές, οι οποίες θα λάβουν ειδική μέριμνα προκειμένου να μη δημιουργηθεί θέμα με παρουσία Χρυσαυγιτών. Η ιδιαίτερη προσοχή που θα δοθεί θα είναι στην είσοδο πανό της οργάνωσης μέσω συνδέσμων φιλάθλων της εθνικής ομάδας. Ο πιο γνωστός σύνδεσμος από αυτούς είναι η «Γαλάζια Στρατιά» της οποίας συνιδρυτής υπήρξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Ακόμα ένας σύνδεσμος είναι ο «Blood and Honour» (Αίμα και τιμή), τα μέλη του οποίου όμως διατείνουν ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.