Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Φωτιές, επεισόδια και διακοπή στο Ντακάρ (vds)!




Φωτίες, επεισόδια και διακοπή στο Ντακάρ (vds)!

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στον αγώνα της Σενεγάλης με την Ακτή Ελεφαντοστού για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Το παιχνίδι στο Ντακάρ διακόπηκε 20 λεπτά πριν το τέλoς καθώς οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν χιλιάδες οπαδούς που είχαν ανάψει φωτιές και πέταγαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο σημείο της διακοπής οι Ιβοριανοί προηγούντουσαν με 2-0 στο σκορ χάρη σε δύο τέρματα του Ντιντιέ Ντρογκμπά, το δεύτερο με πέναλτι. Οι οπαδοί της Σενεγάλης ξέσπασαν κατά της ομάδας τους μιας και αν παρέμενε αυτό το αποτέλεσμα, η Σενεγάλη απκλειόταν από την τελική φάση της διοργάνωσης.
Οι παίκτες και των δύο ομάδων συνοδεύτηκαν από άνδρες ασφάλειας εκτός γηπέδου. Τουλάχιστον δέκα άτoμα, αναμέσα τους και ο υπουργός αθλητισμού της Σενεγάλης, Χάντζι Μαλίκ Γκακού, τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ εκατοντάδες οπαδοί της Ακτής Ελεφαντοστού μαζεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο για να προστατευτούν από την αστυνομία. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και εκτός του «Σταντ Λεοπόλ Σεντάρ Σενγκόρ».

Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε νικήσει με 4-2 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Αμπιτζάν τον περασμένο μήνα.